Cibulový salát s vařeným candátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový salát s vařeným candátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18183 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Candát obecný |
5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 333,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Ředkvička, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový salát s vařeným candátem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Uvařeného candáta vykostíme, nakrájíme na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou. Maso zlehka promícháme s cibulí a ředkvičkami, upravíme na talířky a opepříme. |
3 | Nakonec salát pokapeme olejem. |
Poznámka
Candáta můžeme uvařit den předem.