Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20152

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Nové koření celé
75 ml Olej hroznový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
4 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
90 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
9% Sacharidy 33 g
30% Tuky 23 g
6% Sodík 121 mg
12% Bílkoviny 7 g

Žampiony po řecku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté žampiony v kastrolu přelijeme vínem a citronovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme omyté hrozinky, piniové oříšky, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.

2

Povařené žampiony necháme vychladnout. Odstraníme bobkový list, houby i s kořením nalijeme do čisté sklenice a přelijeme olejem. Dobře uzavřeme a uložíme na chladném místě. Žampiony vydrží až 2 týdny.

3

Podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept