Jednoduchý recept

Bezé se žloutkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 21226

Ingredience

160 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
150 g Jahody zahradní
1 ks Meduňka
2 ks Pomeranče
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
19% Sacharidy 68 g
19% Tuky 14 g
4% Sodík 90 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bezé se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.

2

V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.

3

V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.

4

Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.

5

Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept