Kyperský dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyperský dezert
Kyperský dezert
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2180 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
180 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Cukr vanilka |
350 g | Máslo čerstvé |
400 g | Sušenky zázvorové |
3 ks | Vejce slepičí |
65 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 131g |
---|---|
Cholesterol | 292,6mg |
Draslík | 656,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Sušenky zázvorové, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyperský dezert postup přípravy receptu:
1 | Sušenky nalámeme, přidáme cukr, vejce, vanilku, nastrouhanou čokoládu, vodu a rozpuštěné máslo. |
2 | Vzniklým těstem vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici. |
3 | Poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme. |