Mučenkové zabaglione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mučenkové zabaglione
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21823 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
125 g | Borůvky |
100 g | Cukr krupice |
150 g | Jahody zahradní |
150 g | Maliny |
75 g | Mučenka |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 462,8mg |
Draslík | 266,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Mučenka, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Mučenkové zabaglione postup přípravy receptu:
1 | Vezmeme žáruvzdornou mísu a do ní vmícháme žloutky s cukrem, které vyšleháme do husté pěny. Za stálého míchání přilijeme víno a mísu vložíme do vodní lázně, v níž mícháme celou směs dalších 15 minut až do zhoustnutí tekutiny. Jakmile se na povrchu směsi začnou tvořit malé kopičky, mísu z lázně opět vyjmeme. |
2 | Šleháme dalších 5 minut, dokud tekutina nevychladne. Vezmeme dužinu z mučenky a lehce ji vmícháme. |
3 | Směs rozdělíme do pohárů a podáváme s borůvkami, jahodami a malinami navrchu. |