Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21833

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
900 g Mušle slávky
30 g Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
187,5 ml Smetana 12% (konzumní)
60 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
5% Sacharidy 17 g
30% Tuky 23 g
42% Sodík 831 mg
56% Bílkoviny 31 g

Mušle na žampionech postup přípravy receptu:

1

Máslo, žampiony na plátky, cibuli nakrájenou na kostičky, slaninu nakrájenou na nudličky a celer nakrájený na kousky smažíme tři minuty na středním ohni. Pak přidáme mušle propláchlé vodou a víno. Až se mušle otevřou, pokračujeme ve vaření ještě pět minut. Pak přimícháme ještě smetanu a ihned podáváme.

Poznámka

Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept