Hlemýždi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
2 kg | Hlemýždi |
2 dl | Ocet vinný |
70 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 172,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 98,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlemýždi postup přípravy receptu:
1 | Živé hlemýždě zavřeme v bedýnce alespoň na 3 dny, dáme jim do bedýnky kvůli vyčištění trávícího traktu jen několik větviček bez listí. |
2 | Po třech dnech je řádně propláchneme vodou a vhodíme do hrnce s osolenou vařící vodou, do které jsme přidali bobkové listy. |
3 | Hlemýždě vaříme přibližně hodinu, ke konci vaření přilijeme ocet. |
4 | Poté hlemýždě scedíme, vidličkou z ulit vydlabeme maso a odstraníme střívka. |
5 | Maso vložíme do síta, dobře propláchne pod tekoucí vodou a použijeme k přípravě hlemýždích pokrmů. |
Vyzkouším to a uvidíme. Slyšel jsem že jsou úžasně zdraví. Jen nevím kde je tedka nasbírám. No uvidíme.