Jahodový dort s marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový dort s marmeládou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22192 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
300 g | Jahody zahradní |
4 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
250 ml | Mléko polotučné |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
70 g | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 125,8mg |
Draslík | 96,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 458,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Tresť vanilková, Tuk rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový dort s marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce. |
2 | Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout. |
3 | Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii. |
4 | Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou. |