Ořechová pšenice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová pšenice
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22317 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
100 g | Hrozinky |
500 g | Ořechy vlašské |
500 g | Pšenice - obilky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 296,4mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pšenice - obilky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová pšenice postup přípravy receptu:
1 | Pšenici - zrna dobře propereme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc v chladničce. |
2 | Druhý den pšenici slijeme, přilijeme 2 l čisté vody a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou doměkka. Pokud by bylo potřeba, vodu přilijeme. |
3 | Uvařenou pšenici scedíme, znovu propereme ve studené vodě, přecedíme, necháme odkapat a pak ji rozprostřeme na utěrku, aby nám dokonala oschla. Takto upravenou pšenici pomeleme 2x za sebou na masovém strojku a dáme do mísy. Přidáme k ní pokrájená jádra vlašských ořechů (350 g), vanilkový a moučkový cukr, vše dobře rukou vyhněteme. |
4 | Rozválíme na placku, kterou posypeme hrozinkami, zbytkem ořechů a poprášíme moučkovým cukrem. |
5 | Rozkrájíme na porce a podáváme. |