Salát z paprikových lusků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z paprikových lusků
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22395 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
15 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
70 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Salát z paprikových lusků | |
80 g | Ančovička - filety |
1 ks | Cibule |
4 ks | Paprika červená |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 460,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Ančovička - filety, Cibule, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z paprikových lusků postup přípravy receptu:
1 | Papriky a bílou cibuli pečeme v troubě nasucho asi 10 minut. Poté papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na srpečky. |
3 | Filety z ančoviček nakrájíme na nudličky a vše spolu dobře promícháme. |
4 | Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře. Nakonec vmícháme lžíci pikantní hořčice. Touto zálivkou salát polijeme. |
5 | Salát podáváme vychlazený. |