Vdolečky s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolečky s kaviárem
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22861 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Droždí |
30 g | Kaviár |
20 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pohanková |
50 g | Pažitka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 200,9mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 815,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 600,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Droždí, Kaviár, Pažitka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pohanková, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolečky s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme droždí s 2 dl vlažného mléka, vmícháme 1 lžíci pohankové mouky a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny stát na teplém místě. |
2 | Vmícháme do těsta zbytek prosáté pohankové mouky, žloutky, zbývajicí mléko a 4 lžíce smetany. Směs osolíme a vařečkou vymícháme těsto. Nakonec opatrně přimícháme sníh z našlehaných bílků a necháme těsto dalších 30 minut kynout. |
3 | Vymažeme pekáč rozměklým máslem a stejnoměrně do něj rozetřeme těsto z pohankové mouky v tloušťce přibližně 3 mm. V troubě |
4 | předehřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Vytáhneme pekáč z trouby a z upečeného těsta kulatou formičkou s ozubenymi okraji vykrájíme kolečka o průměru asi 4 cm. |
5 | Omyjeme pažitku a pokrájíme. Smícháme ji se zbývající smetanou a trochou scezené citronové šťávy. Před podáváním upečená kolečka ohřejeme v troubě, navršíme na ně připravenou směs a ozdobíme |
6 | kaviárem. |