Smetanový dresink s roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový dresink s roketou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23151 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Roketa |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
175 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 625kJ
1% Sacharidy 4 g
47% Tuky 36 g
5% Sodík 107 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Roketa, Smetana 33% (šlehačka), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový dresink s roketou postup přípravy receptu:
1 | Smetanu převedeme k varu. Poté k přidáme najemno nasekanou roketu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Jakmile se sýr ve smetaně rozpustí, dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k těstovinám. |