Galaktoboureko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Galaktoboureko
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23181 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
300 g | Cukr třtinový |
300 g | Listové těsto |
1,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Pšeničná krupice |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 67,9mg |
Draslík | 46,3mg |
Vláknina | 804,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Galaktoboureko postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme mléko s cukrem. Jakmile se začne vařit, pomalu a za stálého míchání vsypeme krupici a krátce povaříme. Odstavíme hrnec z plotny a vmícháme do něj vejce. Na vymazaný plech máslem dáme silnější plát listového těsta, na něj vlijeme krupicovou směs a přikryjeme druhým plátem těsta. Jeho povrch ostrým nožem nařízneme do čtverců. Pečeme asi 30 minut při 180 stupních Celsia, až povrch zrůžoví. Ještě horké polijeme sirupem uvařeným z vody, cukru a citronové šťávy. Necháme vychladnout. |