Recept

Losos v hořčično-bramborové krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24947

Ingredience

700 g Brambory
120 g Cibule
40 g Hořčice
800 g Kapusta hlávková
300 g Lišky čerstvé
800 g Losos - filety
5 g Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 788 kcal
Kilojoule 3 296kJ
15% Sacharidy 53 g
55% Tuky 41 g
37% Sodík 734 mg
99% Bílkoviny 56 g

Losos v hořčično-bramborové krustě postup přípravy receptu:

1

Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.

2

V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.

3

Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.

4

Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept