Tvarohový krém s čerstvým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový krém s čerstvým ovocem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26371 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Ananas |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
2 cl | Likér mandlový - Amaretto |
250 g | Mascarpone |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Třešně |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
3 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 108,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 41,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 293,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Tvaroh měkký - nízkotučný, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový krém s čerstvým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Mascarpone smícháme s tvarohem, dochutíme citronovou šťávou a cukrem. |
2 | Želatinu dáme změknout podle návodu na obalu a potom ji vymačkáme. V kastrolu ji s trochou vody ohřejeme a přimícháme do tvarohu. |
3 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme do tvarohové směsi. Přidáme amaretto, necháme 2 hodiny ztuhnout. |
4 | Ovoce omyjeme a nadrobno nakrájíme. Dekorativně je rozložíme po povrchu krému. |