Pěna z pstruha s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z pstruha s pepřem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26381 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
40 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kaviár |
15 g | Kopr čerstvý |
15 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
15 g | Petržel - nať |
400 g | Pstruh uzený |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 167,2mg |
Draslík | 573,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 508,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kaviár, Kopr čerstvý, Pažitka, Pepř černý celý, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Petržel - nať, Pstruh uzený, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z pstruha s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Želatinu dáme na 10 minut nabobtnat do studené vody. Plátky pstruha nadrobno nakrájíme a rozmixujeme s polovinou smetany. Pyré prolisujeme přes síto, přimícháme zbývající smetanu. |
2 | Bylinky opláchneme, vodu střepeme, najemno nasekáme. Několik snítek kopru ponecháme na ozdobení. Zbývající bylinky přimícháme do pyré. Přidáme zelený pepř, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Rozmícháme ji v troše pyré a přimícháme do zbývajícího pyré. |
4 | Malou chlebíčkovou formu o objemu asi 750 ml pečlivě vyložíme průsvitnou fólií. Naplníme hmotou a povrch uhladíme. Přikryjeme fólií, necháme přes noc ztuhnout v chladničce. |
5 | Obsah z formy vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky rozčtvrtíme a obložíme jimi na čtvrtky nakrájené plátky černého chleba. Ozdobíme snítkami kopru a kaviárem. |