Mentolové bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mentolové bonbony
Mentolové bonbony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27297 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
24 ml | Citronová šťáva |
480 g | Cukr moučkový |
6 ml | Likér peprmintový |
2 ml | Potravinářská barva |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,1mg |
Vláknina | 48,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér peprmintový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mentolové bonbony postup přípravy receptu:
1 | Bílek vyšleháme společně s cukrem (450g), citrónovou šťávou a alkoholem do hladké směsi. |
2 | Polovinu přendáme do druhé misky, druhou část obarvíme zeleným barvivem. |
3 | Hmotu přendáme na cukrem posypané prkénko a poprášíme cukrem i na povrchu. Těsto chvíli hněteme, poté vyválíme do plátu o síle 1cm. |
4 | Vykrajujeme malými vykrajovátky. |
5 | Hotové bonbony přeskládáme do uzavíratelné nádoby, vrstvy prokládáme papírem na pečení. Necháme uzavřené v chladu odpočinout 24 hodin. |