Pomazánka z vajíček s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z vajíček s pažitkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28368 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 104,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z vajíček s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme. Žloutky oddělíme a bílky nakrájíme nadrobno. Do misky si připravíme měkké máslo a nasekanou pažitku, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu a nasekané bílky, vmícháme do pomazánky. Podáváme na pečivu ozdobené zeleninou podle chuti. |