Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 30237

Ingredience

125 ml Créme fraiche
8 ks Fíky čerstvé
2 polévková lžíce Mandle plátky
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Voda pitná
4 polévková lžíce Voda z pomerančových květů

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
12% Sacharidy 44 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 2 mg
6% Bílkoviny 4 g

Fíky s krémem postup přípravy receptu:

1

Za stálého míchání opražíme mandlové lupínky na suché pánvi. Musejí zhnědnout, ale pozor, aby se nepřipálily. Poté je přesypeme na talíř a odložíme.

2

Vložíme do misky créme fraiche, vmícháme 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy, med a pomerančovou kůru.

3

Z fíků odstraníme stopky, ale neloupeme je. Špičkou nahoru je nakrájíme na čtvrtky tak, abychom je nedokrojili až do konce. Rozevřeme je do tvaru květů.

4

Upravíme na talíře fíky, trochu krému a posypeme praženými mandlemi.

Poznámka

Pod fíky lze servírovat fíkové listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept