Povidlová omáčka rychlá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlová omáčka rychlá
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30684 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Pudinkový prášek - jahodový |
1 špetka | Skořice mletá |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 12,2mg |
Vláknina | 693,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Pudinkový prášek - jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlová omáčka rychlá postup přípravy receptu:
1 | Povidla v rendlíku rozšleháme s vodou, poté vmícháme skořici, umletý hřebíček a strouhanou pomerančovou kůru. Povidla vaříme do hladké hmoty, do níž zamícháme ve vodě rozšlehaný pudinkový prášek s cukrem. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Omáčka se hodí k suchým vdolkům, případně k neplněným tvarohovým a kynutým knedlíkům.