Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 31221

Ingredience

60 g Cukr krupice
10 g Cukr skořicový
100 g Jahody zahradní
30 g Kakao
30 g Mandle
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
90 g Čokoláda hořká
Na polevu
20 g Cukr moučkový
150 g Jahody zahradní
1 špetka Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 416kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 31 mg
11% Bílkoviny 6 g

Řezy s jahodami postup přípravy receptu:

1

Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.

2

Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.

3

Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.

4

Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept