Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33443 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
85 g | Čokoláda 70% kakao |
22,4 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
310 g | Sýr Ricotta |
45 g | Višně |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 118,0mg |
Draslík | 97,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Sýr Ricotta, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda 70% kakao, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový mražený krém s ricotou a višněmi - cassata postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme cukrový sirup. V kastrůlku ve vodě na ohni rozmícháváme moučkový cukr do jeho úplného rozpuštění. Když se cukr ve vodě rozpustí,necháme sirup na ohni ještě 2 minuty probublat. Potom sirup necháme částečně vychladnout. |
2 | Potom propasírujeme přes síto do velké mísy ricotu, do které vmícháme cukrový sirup. Do této směsi vmícháme nasekanou čokoládu, proslazené višně, nasekanou proslazenou citrusovou kůru, rozdrcené nebo mleté ořechy a sherry. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. |
3 | Touto směsí naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Obsah formy překryjeme zbytkem přečnívající fólie a dáme mrazit do mrazáku. |
4 | Mražený moučník podáváme nakrájený na plátky. |
Poznámka
Moučník se připravuje 15 minut a nejméně 30 minut mrazí. Nejlepší je nechat moučník chladit celou noc nebo do druhého dne.