Jednoduchý recept

Mražený krém jako oplatka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 46 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 33984

Ingredience

500 ml Sirup malinový
1000 ml Smetana 33% (šlehačka)
16 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,035 kcal
Kilojoule 4 331kJ
19% Sacharidy 68 g
103% Tuky 77 g
2% Sodík 38 mg
29% Bílkoviny 16 g

Mražený krém jako oplatka postup přípravy receptu:

1

V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a za stálého šlehání pomalu zahříváme. Hmota postupně začne houstnout. Jakmile krátce projde varem, mísu vyndáme z vodní lázně a za stálého šlehání necháme vychladnout. Hmota musí být hladká. Do vychladlé hmoty vmícháme šlehačku a nalijeme ji v tenké vrstvě na plech a necháme zamrazit. Zmraženou hmotu lámeme jako sušenky nebo oplatky a podáváme na dezertních talířcích.

Poznámka

Druhy sirupů můžeme obměňovat podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept