Kompot jahodový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot jahodový
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34086 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Jahody zahradní |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
150 ml | Sirup Monin - jahodový |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Sirup Monin - jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompot jahodový postup přípravy receptu:
1 | Jahody dobře omyjeme, nejlépe pod tekoucí vodou. Jahody nasypeme do mísy. Horkou vodu smícháme s horkým sirupem a jahody tímto nálevem zalijeme. Přikápneme trochu likéru a necháme jahody v nálevu chladnout. Jahody jsou velmi měkké ovoce, takže by se neměly vůbec vařit. Vychladlé jahody v nálevu dáme ještě na chvíli do ledničky. |
2 | Servírujeme v kompotových miskách. |