Jednoduchý recept

Rajčatové pohárky salmorejo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 35362

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
3 plátek Chléb toastový
60 g Mandle loupané
100 ml Olej olivový extra panenský
1 kg Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek
4 plátek Prosciutto sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 10 g
14% Sodík 284 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rajčatové pohárky salmorejo postup přípravy receptu:

1

Zralá rajčata spaříme a oloupeme (každé rajče nařízneme na vrcholku do kříže, ponoříme na minutu do vařící vody, scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou), rozdělíme na půlky a odstraníme semena. Mandle spolu s toustovým chlebem rozmixujeme, přidáme česnek, rajčata, ocet a mixujeme dohladka. Ještě při mixování přiléváme zvolna olej, až vytvoříme emulzi, mixujeme přibližně tři minuty. Osolíme, eventuálně přidáme ještě ocet, a necháme dvě hodiny chladit.

2

Směs rozdělíme do čtyř pohárků a posypeme nasekanými plátky sušené šunky a nadrobno rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo. Nakonec pokapeme ještě olivovým olejem.

Poznámka

Místo šunky prosciutto crudo můžeme použít šunku jamón serranoi nebo lze šunku nahradit opečenými drobnými krevetami, kterými pohárky ozdobíme. Vejce natvrdo uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept