Jablečno-zázvorový svařák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečno-zázvorový svařák
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38412 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
40 g | Cukr třtinový |
8 ks | Hřebíček |
150 ml | Likér zázvorový |
1 ks | Limetka |
1 ks | Pomeranče |
60 ml | Rum bílý |
2 ks | Skořice celá |
1 l | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 146,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hřebíček, Limetka, Pomeranče, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér zázvorový, Rum bílý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečno-zázvorový svařák postup přípravy receptu:
1 | Jablečné víno, bílý rum a zázvorový likér nalijeme do hrnce, přidáme cukr a na sporáku zahříváme. |
2 | Pomeranče omyjeme, i s kůrou je nakrájíme na špalíčky, do každého zapíchneme hřebíček a přidáme do hrnce. Nakonec přidáme ještě skořici a vše zvolna vaříme asi 5 minut. |
3 | Svařák přecedíme a ihned podáváme. Zdobíme plátkem limetky. |