Pomazánka z lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z lilku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3848 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
200 g | Majolka |
250 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
52% Kalorie 1,021 kcal
Kilojoule 4 271kJ
11% Sacharidy 38 g
127% Tuky 95 g
3% Sodík 61 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 195,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 17,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Majolka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z lilku postup přípravy receptu:
1 | Vidličkou propícháme omytý lilek a upečeme v troubě. |
2 | Poté opatrně oloupeme a necháme vychladnout. |
3 | Lilek nasekáme, přidáme nakrájenou cibuli, máslo, majolku a vyšleháme. |
4 | Pomazánku mažeme na chléb. |