Recept

Mražený banánovo-jahodový dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40037

Ingredience

3 ks Banány
450 g Jahody zahradní
500 g Zmrzlina jahodová
těsto
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
130 g Sušenky BeBe světlé jemné
omáčka
230 g Cukr krupice
340 g Mléko zahuštěné slazené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Tresť vanilková
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
340 g Čokoláda na vaření
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 972kJ
37% Sacharidy 134 g
58% Tuky 44 g
4% Sodík 84 mg
19% Bílkoviny 11 g

Mražený banánovo-jahodový dezert postup přípravy receptu:

1

Sušenky rozmixujeme, promícháme s rozehřátým máslem a s 1 lžíci tekutého medu. Pak přimícháme 1 lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně od středu ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (pokud by se těsto lepilo na prsty, omočíme je v práškovém cukru.

2

Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 10-15 minut.

3

Připravíme čokoládovou omáčku: do rendlíku nalijeme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme nalámanou čokoládu a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny, přimícháme lžíci másla, vanilkovou příchuť a mletý zázvor. Mícháme jen do doby, až se máslo rozpustí. Vychladlou omáčku uzavřeme a dáme do chladničky na 30 minut.

4

Oloupeme banány, omyjeme a necháme okapat jahody. Banány nakrájíme na plátky, jahody rozkrájíme na čtvrtky.

5

Na koláč nalijeme 2/3 připravené čokoládové omáčky, na ni rozložíme 2/3 banánů a tuto vrstvu pokryjeme jahodovou zmrzlinou. Koláč překryjeme potravinářskou fólií a dáme do mrazničky na 2-3 hodiny.

6

Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru, 0.5 sáčku vanilkového cukru a ještě chvilku šleháme. (Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem.)

7

Koláč vyjmeme z mrazničky, na něj upravíme šlehačku, rozložíme pokrájené jahody se zbývajícími banány a celý koláč pokapeme 1/3 čokoládové omáčky, kterou jsme si znovu ohřáli.

8

Koláč dáme znovu do chladničky na 30 minut, potom koláč pokrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept