Recept

Tvarohový krém s jahodami a ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 40241

Ingredience

1 ks Ananas
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
200 g Jahody zahradní
2 cl Likér mandlový - Amaretto
2 polévková lžíce Limetková šťáva
250 g Mascarpone
200 ml Smetana 12% (konzumní)
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
50 g Čokoláda hořká
3 plátek Želatina bílá plátky
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
12% Sacharidy 43 g
34% Tuky 26 g
9% Sodík 173 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tvarohový krém s jahodami a ananasem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme tvaroh s mascarpone, limetkovou šťávou a cukrem.

2

Želatinu necháme podle návodu na obalu změknout a poté ji vymačkáme. V kastrůlku ohřejeme trochu vody a přimícháme do tvarohu.

3

Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku a přimícháme ji do tvarohové hmoty. Nakonec přimícháme mandlový likér a uložíme na 120 minut do chladničky ztuhnout.

4

Ananas očistíme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Jahody očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.

5

Do připravených mističek rozdělíme tvarohovo-smetanovou směs a ozdobíme jahodami a ananasem. Posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept