Jednoduchý recept

Jahodová zmrzlina z vajec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41402

Ingredience

175 g Cukr krupice
200 g Jahody zahradní
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
12% Sacharidy 42 g
50% Tuky 37 g
5% Sodík 98 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jahodová zmrzlina z vajec postup přípravy receptu:

1

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.

2

Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.

3

Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.

4

Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept