Krémová kokosová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová kokosová zmrzlina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41435 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
200 g | Kokos strouhaný |
300 ml | Mléko plnotučné |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 368,2mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 374,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová kokosová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr. |
2 | Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko. |
3 | Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit. |
4 | Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním. |