Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41447

Ingredience

125 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Koňak Armaňak
150 g Lučina smetanový sýr
60 g Meruňky sušené
450 ml Mléko plnotučné
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Třešně kandované
3 ks Vejce slepičí
200 g Švestky sušené vypeckované

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
11% Sacharidy 41 g
38% Tuky 28 g
2% Sodík 32 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mražený pudink postup přípravy receptu:

1

Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat.

2

Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu.

3

Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout.

4

Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku.

5

Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký.

6

Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept