Jednoduchý recept

Rychlý pstruh

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44732

Ingredience

1 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Pstruh
1 kávová lžička Sůl
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
4% Sacharidy 14 g
31% Tuky 23 g
25% Sodík 497 mg
77% Bílkoviny 43 g

Rychlý pstruh postup přípravy receptu:

1

Pstruhy oškrábeme, vykucháme, odstraníme oči, omyjeme studenou tekoucí vodou, následně je osušíme. Celého pstruha citronovou šťávou. Česnek oloupeme, prolisujeme, položíme na talíř, přisypeme sůl, pepř, vše dobře promícháme a pstruha důkladně potřeme - včetně břišní dutiny. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a naskládáme do pstruha.

2

V pánvi rozpálíme olej, vložíme na ni připraveného pstruha, z obou stran ho opečeme do zlatova.

3

Upečené pstruhy stáhneme ze sporáku, položíme na mělké oválné talíře a servírujeme s vhodnou přílohou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pstruha podáváme jako teplé hlavní jídlo, vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové placky. Na talíř přidáme čerstvou zeleninu a plátek citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept