Broskve s malinovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s malinovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46040 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Cukr třtinový |
125 g | Maliny |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 417,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Cukr třtinový, Maliny, Med včelí, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve s malinovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maliny, cukr a pomerančovou šťávu rozmixujeme v mixéru. Směs propasírujeme sítem a vzniklou malinovou omáčku necháme stranou. |
2 | Na 200 stupňů rozehřejeme troubu. Zapékací misku vyložíme pečícím papírem a položíme na něj půlky broskví. Na každou polovinu broskve dáme kousíček másla, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme medem. Dáme zapéct na 10 minut. |
3 | Poté broskve rozdělíme na talířky a podáváme s malinovou omáčkou. |
Poznámka
Broskve rozpůlíme a vypeckujeme.