Jednoduchý recept

Francouzská čokoládová pěna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 46920

Ingredience

3 g Citronová kůra
50 g Cukr krupice
2 g Muškátový oříšek
3 g Pomerančová kůra
2 g Skořice mletá
2 g Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
125 ml Zakysaná smetana
200 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
9% Sacharidy 31 g
43% Tuky 32 g
5% Sodík 110 mg
21% Bílkoviny 12 g

Francouzská čokoládová pěna postup přípravy receptu:

1

Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.

2

Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.

3

Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept