Pěna z borůvek a rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z borůvek a rybízu
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 46989 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
300 g | Borůvky |
60 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
300 g | Rybíz červený |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sušenky Club - máslové |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Club - máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z borůvek a rybízu postup přípravy receptu:
1 | Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout. |
2 | V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu. |