Čufty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čufty
Čufty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4789 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 298,7mg |
Draslík | 73,3mg |
Vláknina | 880,1mg |
Vitamín A | 482,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čufty postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, dobře propereme, necháme řádně okapat a poté ji spolu s masem umeleme. Přidáme vejce, sůl, okořeníme, řádně rozmícháme a vytvoříme z ní kuličky ve velikosti vlašských ořechů a obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla a kuličky opečeme. Poté zalijeme vodou do výšky čufet, tedy aby byly pouze zakryté. |
2 | Mezitím si z druhé lžíce sádla uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji šťávou z čufet a necháme 10 minut provařit. |
3 | Čufty vyskládáme do nahřáté mísy, omáčku zalijeme větší částí kyselé smetany krátce povaříme. |
4 | Na závěr do omáčky přilijeme žloutky rozkvedlané ve zbytku smetany a již nevaříme, neboť by se nám žloutky srazily. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži anebo makaróny.