Mražené ostružiny slazené cukrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražené ostružiny slazené cukrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47923 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Cukr krystal |
1 kg | Ostružiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 975kJ
16% Sacharidy 58 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Ostružiny mají zadané všechny známé hodnoty.
Mražené ostružiny slazené cukrem postup přípravy receptu:
1 | Ostružiny přebereme, odstraníme stopky a nasypeme do mísy. Promícháme s krystalovým cukrem a necháme cca 5 minut odležet. |
2 | Poté je rozdělíme do mrazicích obalů a uzavřeme. Zamrazíme a uchováme v mrazáku. |
Poznámka
Stejným způsobem můžeme zamrazit jak zahradní, tak lesní ostružiny. Použijeme zralé a pevné plody.
Děkuji a jdu mrazit-urodilo se.
Letos opravdu bylo mnoho ostružin a tak místo sirupů jsem vyzkoušela zamrazit ostružiny dle tohoto receptu. Velice snadný a rychlý způsob a v zimě se budou hodit.