Tiramisù Ambiente - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramisù Ambiente
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49604 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Kakao |
25 g | Káva Espresso |
750 g | Mascarpone |
200 g | Piškoty cukrářské |
6 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 155,4mg |
Draslík | 65,0mg |
Vláknina | 400,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Káva Espresso, Piškoty cukrářské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mascarpone, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramisù Ambiente postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh. Uvaříme hodně silné espresso, osladíme ho zbylým cukrem a necháme vychladnout. |
2 | Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny součásti musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil. |
3 | Cukrářské piškoty namočíme ve sladké kávě, vyskládáme na dno formy a pokapeme bílým dezertním vínem Marsala. Na povrch rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit. |
4 | Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce dobře posypeme hořkým kakaem a servírujeme. |