Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 49899

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
2 ks Cibule
300 g Lišky čerstvé
60 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
4 g Pepř černý mletý
60 g Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
800 g Slepice
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
30 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
3% Sacharidy 10 g
43% Tuky 32 g
61% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Slepice na liškách postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.

2

Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.

3

Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept