Studená římská káva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená římská káva
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51938 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
1 dl | Dolin - Vermouth |
20 g | Káva mletá |
4 polévková lžíce | Kostkový led |
4 polévková lžíce | Mléko zahuštěné slazené |
2 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 528,4mg |
Draslík | 417,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva mletá, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Kostkový led, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená římská káva postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit. |
2 | Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme. |
3 | Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme. |