Vrkoč s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrkoč s mandlemi
Vrkoč s mandlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52198 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Mandle |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 ks | Vejce slepičí |
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
0,5 dl | Mléko plnotučné |
Těsto | |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1,5 l | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 251,8mg |
Draslík | 343,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Cukr krupice, Droždí, Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mléko plnotučné, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vrkoč s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Do skleničky rozdrobíme kvasnice, přimícháme 1 lžičku cukru a 0.5 dl vlahého mléka. Kvásek necháme vykynout. Omyjeme hrozinky, loupané mandle a vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. |
2 | Do mísy nasypeme 500 g polohrubé mouky, špetku soli, 100 g cukru 1.5 l vlažného mléka, 3 žloutky, vanilkový cukr, kvásek a směs dobře promícháme. Těsto dobře propracujeme, mělo by být vláčné a hladké. Necháme vykynout. |
3 | Vykynuté těsto dáme na vál, zapracujeme do něj ořechy s hrozinkami a rozdělíme je na tři díly. Každý vyválíme na váleček o průměru 5-6 cm a konce spojíme a upleteme vrkoč (cop). Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a v teple ještě necháme minimálně 25 minut kynout. |
4 | Poté vrkoč dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 35-40 minut. Upečený vrkoč podáváme posypaný moučkovým cukrem až po vychladnutí. |