Raci s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci s artyčoky
Raci s artyčoky
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
3 g | Kmín římský |
3 g | Koriandr mletý |
200 g | Okurka salátová |
1 dl | Olej sezamový |
1 kg | Rak říční |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
40 ml | Voda pitná |
120 ml | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 285,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Kmín římský, Koriandr mletý, Okurka salátová, Olej sezamový, Rak říční, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Raky rozmrazíme, po odlomení ocasu vydlabneme maso a nakrájíme na kousky. V míse smícháme maso s prolisovaným česnekem a cibulí nasekanými nadrobno, kořením a chilli omáčkou. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a směs opečeme za promíchávání 7 minut. Okapané konzervované artyčoky nakrájíme na malé kousky a přidáme na pánev, zalijeme vývarem a 3 minuty povaříme. Škrobovou moučku smícháme s vodou dohladka a nalijeme k pokrmu, 2 minuty povaříme do zhoustnutí. |
3 | Podáváme račí směs obloženou plátky okurky. |