Dezert z čerstvého ananasu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z čerstvého ananasu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54081 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Ananas |
100 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Likér krémový - Baileys |
100 g | Piškoty cukrářské |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Čokoláda hořká, Piškoty cukrářské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér krémový - Baileys, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z čerstvého ananasu postup přípravy receptu:
1 | Na čtyři talířky poklademe piškoty, které polijeme lžící likéru. Na piškoty položíme plátek ananasu a na ten nastříkáme ze smetany ušlehanou šlehačku. |
2 | Každou porci nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dezert podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert.