Recept

Krůtí se sójovou omáčkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54576

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 plátek Krůtí maso
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
60 ml Omáčka sojová - Tamari
2 polévková lžíce Víno Saké
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 61 kcal
Kilojoule 254kJ
2% Sacharidy 8 g
2% Tuky 2 g
46% Sodík 913 mg
4% Bílkoviny 2 g

Krůtí se sójovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V misce rozmícháme mirin, saké, sójovou omáčku a cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí.

2

Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vkládáme krůtí maso, nejdříve kůži ke dnu. Potom otočíme na druhou stranu. Smažíme asi 5 minut z každé strany, dokud nemá maso zlatavou barvu. Maso vyndáme a položíme stranou.

3

Pánev vyčistíme a nalijeme do ní smšs ze sójové omáčky. Vaříme asi minutku. Poté vložíme do pánve maso a šťávu z masa. Obracíme z obou stran. V omáčce necháme maso asi ještě 5 minut. Poté vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept