Sladké žemle s kaštanovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké žemle s kaštanovým krémem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55278 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
160 g | Kaštanový krém |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Šlehačka ve spreji |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštanový krém, Máslo čerstvé, Šlehačka ve spreji, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké žemle s kaštanovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Kulaté žemle rozkrojíme podélně napůl, v pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr, necháme rozpustit. Vložíme půlky žemlí, osmažíme z obou stran. Žemle vyjmeme, polovinu potřeme kaštanovým krémem, přiklopíme druhou polovinou, upravíme na servírovací talíř, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.