Tvarohový koláč s piniemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový koláč s piniemi
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56267 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Náplň | |
125 g | Cukr krupice |
100 g | Oříšky piniové |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
350 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Cukr krupice, Oříšky piniové, Pomerančová kůra, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový koláč s piniemi postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: koláčovou formu vymažeme lžící másla, piniové |
2 | oříšky nasekáme, troubu připravme k předhřátí na 190°C. |
3 | Těsto: hladkou mouku s krystalovým cukrem prosejeme do hlubší mísy, tuto směs spolu se změklým máslem a vodou zpracujeme do hladkého těsta. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie, necháme 30 minut v lednici ztuhnout. Poté ze ztuhlého těsta vyválíme na pomoučeném válu kulatý plát těsta, jen o něco větší, než je forma na pečení koláče a urovnáme do formy. Těsto na dně formy provzdušníme propícháním vidličkou. Necháme v lednici ztuhnout dalších 30 minut. Po této době těsto z lednice vyjmeme. Ztuhlé těsto ve formě vyložíme alobalem a dno zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi, pečeme 15 minut. Poté těsto z trouby vyjmeme, odstraníme zátěž i alobal, na předpečené těsto vlijeme připravenou tvarohovou náplň a nakonec koláč posypeme zbylou polovinou piniových oříšků. Koláč poté ještě pečeme asi 35 minut, než krém ztuhne a těsto zezlázne. Koláč necháme vychladnout, servírujeme jako moučník. |
4 | Náplň: měkký tvaroh, šlehačku, 3 celá vejce, pomerančovou kůru a polovinu nasekaných piniových oříšků vymícháme dohladka. Náplň vlijeme do předpečeného korpusu koláče, povrch náplně posypeme zbylou polovinou sekaných pinií. |
Poznámka
Servírujeme studené. Piniové oříšky můžeme nahradit mandlemi.