Medvědí pracny kakaové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medvědí pracny kakaové
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56613 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 ml | Citronová šťáva |
130 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kakao |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Na obalování | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 99,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hřebíček, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medvědí pracny kakaové postup přípravy receptu:
1 | Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout. |
2 | Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut. |
3 | Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček. |
4 | Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pracny jsou vhodným cukrovím na vánoční stůl.