Jednoduchý recept

Čokoládové mandle s marcipánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56702

Ingredience

100 g Mandle
200 g Marcipánová hmota surová
200 g Čokoláda hořká
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 519kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g

Čokoládové mandle s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby.

2

Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut.

3

V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout.

4

Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků.

Poznámka

Vhodné vánoční cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept