Čokoládové mandle s marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové mandle s marcipánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56702 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
100 g | Mandle |
200 g | Marcipánová hmota surová |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 5,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové mandle s marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme vroucí vodou, necháme je půl minuty namočené a ihned je přelijeme studenou vodou. Mandle sloupneme dáme na plech, vložíme do nahřáté trouby. |
2 | Pečeme při 180°C dozlatova a necháme vychladnout. Marcipán nakrájíme na přiměřeně velké kousky, do středu položíme mandli a zabalíme. Vytvarujeme úhledné kuličky, které necháme při pokojové teplotě zaschnout 20-30 minut. |
3 | V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, za stálého míchání ji necháme vychladnout. Mandlové kuličky obalujeme v čokoládě, pokládáme je na kovovou mřížku, kde necháme čokoládu ztuhnout. |
4 | Hotové mandlové kuličky pokládáme do papírových košíčků. |
Poznámka
Vhodné vánoční cukroví.